Uygulama içerisinden hesap silme
Devrem uygulamasındaki hesap silme seçeneğinden işlemi başlatabilirsiniz. Hesabın kalıcı olarak kapatılacağı işlem öncesinde açıkça belirtilir.
Yetkisiz bir kişinin başka bir kullanıcı adına işlem yapmasını önlemek için kimlik doğrulaması veya silme onayı istenebilir.
Uygulamaya erişemiyorsanız
Talebin doğru hesaptan geldiğini doğrulamak için yalnızca gerekli hesap bilgileri istenebilir. Gereksiz kimlik belgeleri talep edilmez ve bir hesabın varlığı kamuya açık şekilde doğrulanmaz.
Silme işleminde ne olur?
- Kullanıcı hesabı kalıcı olarak kapatılır
- Doğrudan kullanıcı profiline bağlı bilgiler silinir veya anonimleştirilir
- Kullanıcıya ait aktif erişimler kaldırılır
- Kaldırılabilir medya ve hesap verileri temizlenir
Güvenlik, kötüye kullanımın önlenmesi, moderasyon, hukuki yükümlülükler veya uyuşmazlıkların çözümü için gerekli olan asgari kayıtlar, yalnızca gerekli olduğu süre boyunca tutulabilir. Bu kayıtlar aktif bir kullanıcı profilini sürdürmek için kullanılmaz.
Ne kadar sürer?
Silme talebi doğrulandıktan sonra hesap kapatma işlemi başlatılır. Teknik temizlik ve saklanması zorunlu kayıtların ayrıştırılması, kullanılan altyapının işleyişine göre devam edebilir.